miercuri, 25 aprilie 2018

Arabia Saudită, tot mai eternă, tot mai fascinantă și tot mai anticoruptă

Contra modestei sume de 13.99$, americanul de rând se poate în sfârșit informa cu privire la realizările mărețe ale Arabiei Saudite și în special ale prințului moștenitor, Mohammad bin Salman, alintat de presa occidentală sub acronimul MBS. Pe scurt, la tarabele partenerilor noștri strategici de peste ocean, consumatorii de "healthy fake news" pot cumpăra o nouă și misterioasă revistă, intitulată "The New Kingdom", de pe a cărei copertă (le) zâmbește la fel de misterios MBS. Lipsite de reclame (așadar în imposibilitatea de a-și acoperi costurile), cele 97 de pagini ale revistei gem de laude la adresa prințului vizionar, cel care are ca misiune - citez! - să "răspândească fericirea" în rândurile supușilor săi. MBS stă foarte bine și la capitolul anticorupție, fiind prezentat drept arhitectul unei - citez din nou! - "vaste campanii anticorupție care a rezultat în arestarea unora din cele mai puternice figuri ale regatului". Laura Codruța Kövesi pare nimic...

MBS, transformând lumea la doar 32 de ani. Sursă foto: The Daily Beast

Dar cine este editorul misterioasei publicații? Un oarecare David J. Pecker, CEO al American Media Inc. și bun prieten cu un pic mai cunoscutul Donald Trump.

David J. Pecker și Donald Trump visând la o lume mai bună
Mai multe detalii despre întreaga poveste aici și aici.

Pentru cei dispuși să cheltuiască câțiva dolari în plus, "The New Kingdom" se găsește și pe Amazon (aici), unde doi vrednici cititori i-au și dat 5 stele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu